Horeca verzorgd smaaklessen op Eben Haezerschool

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Horeca verzorgd smaaklessen op Eben Haezerschool

Bericht door Redactie »

Horeca verzorgd smaaklessen op Eben Haezerschool

Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 van de Eben Haezerschool in Oldebroek deelgenomen aan een smaakles. Deze smaaklessen zijn een initatief van de afdeling Noord Veluwe van Koninklijke Horeca Nederland dit zijn 50 horecabedrijven in Elburg en Oldebroek.


Afbeelding

De smaaklessen worden gegeven door vrijwillige koks . Vandaag werd de les gegeven door Vera Snoeienbos chef kok van Hostellerie Voghelesangh en Margreet van de Brink eigenaar / kok van zalencentrum "de Brink"
De 26 leerlingen van Groep 8 hebben je geleerd hoe je smaak kunt beleven. Dit werd gedaan dmv allerlei proefjes. Smaakt vervlakt in Nederland en daarom is het leuk om de leerlingen te laten zien hoe we door de fabrikanten voor de gek gehouden worden.
Aan heel veel producten wordt suiker toegevoed zonder dat dit hierin thuis hoort. Dmv een lesboekje van Proffesor Papilletje kunnen leerlingen hun ervaringen noteren en de proefjes ook eventueel thuis met hun ouders bespreken. Alle leerlingen van groep 8 van de Eben Haezerschool hebben uitermate hun best gedaan en kregen aan het eind van de les een tasje met informatie , een boekje van Suske en Wiske en een appel
aangeboden door fruittuin Verbeek mee naar huis.
In mei wordt uit alle deelnemende scholen een klas getrokken en deze klas krijgt een gezonde lunch aangeboden.
De deelnemende horecabedrijven hopen op deze manier de kinderen niet alleen te kunnen wijzen op smaak en gezonde voeding maar ook te kunnen prikkelen voor de leuke beroepen die de horeca te bieden heeft.

Tekst: Margreet van de Brink
Foto: Eben Haezerschool
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie