Heldendebat zorgt voor opheldering…

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10144
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Heldendebat zorgt voor opheldering…

Bericht door Redactie »

Heldendebat zorgt voor opheldering…

Heldere standpunten, scherpe en gedurfde discussies gepaard met een goed en veelzijdig publiek was het recept voor een buitengewoon geslaagd ‘Heldendebat’.

Het Heldendebat, dat plaats heeft gevonden op afgelopen maandag 6 maart, is een enorm succes geworden. Stichting Harken voor Helden heeft de avond georganiseerd om burger en politiek dichter bij elkaar te brengen.
De politieke partijen werden aangesproken door de burger, maar de partijen gaven elkaar onderling ook een corrigerende tik. De problematiek van de huidige situatie van dorpshuis ‘De Heerdt’ kwam naar voren en daarin werden er veel vingers naar elkaar gewezen. De meeste partijen lieten weten dat er wel wat te behalen viel binnen het beleid ten opzichte van ‘De Heerdt’. De voorzitster van de Koninklijke Horeca Nederland vond dat de partijen bij elkaar gebracht moeten worden.

Afbeelding

Het jeugdbeleid was ook één van de onderwerpen en gaf genoeg redenen voor discussie. De jeugd liet heel helder haar standpunt horen, “geen keet, geen stem”. Dhr. Korenberg, SGP, zei dat de keten nog helemaal niet zo slecht zijn, het zijn immers toch geen illegale kroegen. Frappant is dat ongeveer 2 ton besteedt wordt aan Sociaal Cultureel Werk, de vraag is waar het allemaal blijft. Dhr. Veldhoen, CU, oppert dat dit wellicht efficiënter verdeeld moet worden.

De meningen waren in ieder geval wel verdeeld, maar na het eigenlijke debat heeft men de politici nog meer bestookt met vragen om openheid en helderheid over de stand van zaken te geven. André Maat, CDA, heeft de vanuit de zaal de meeste stemmen gekregen en heeft daarmee de ‘Politieke Hark’ gewonnen.

De stichting hoopt dat haar prestaties beloond worden, het succes van de avond zegt in ieder geval al genoeg over de competenties en de mogelijkheden van de stichting Harken voor Helden.

Bekijk de fotoreportage


Tekst persbericht Harken voor Helden.
Foto's http://www.oldebroek.net
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie