Van Werven en Eggink worden 4e in Lichtenvoorde.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Werven en Eggink worden 4e in Lichtenvoorde.

Bericht door Redactie »

Van Werven en Eggink worden 4e in Lichtenvoorde.

Op circuit ‘De Schans’ in Lichtenvoorde werd op zondag 31 mei (1e pinksterdag) de vijfde wedstrijd om het open Nederlandse kampioenschap voor de zijspannen verreden. Gerrit van Werven en Gertie Eggink werden in het dagtotaal 4e en vielen net buiten het podium.

Het zijspanduo reed een voortreffelijke 1e manche en waren tijdens de start ook zeer goed weg. Lange tijd wisten van Werven en Eggink op een derde plaats voorbij de finish te komen maar in het slotstuk van de race werd het koppel gepasseerd door Etienne Bax en Marc van Deutekom die Gerrit en Gertie terug verwezen naar een 4e plaats waarmee ze ook werden afgevlagd.

Afbeelding

In reeks twee kende van Werven en Eggink een mindere goede start en zette het tweetal flink aan om alsnog er een goede klassering uit te halen. Het leek even te gaan lukken maar door een fout raakte de combinatie de aansluiting kwijt met de beste vijf. Het leed werd nog erger toen stuurman Gerrit ook nog zijn bakkenist Gertie verloor. Ondanks dat Eggink snel weer plaats nam naast van Werven was een 7e plaats het meest haalbare.
Jammer van de 2e heat, maar nog knapper was dat Gertie de beide manches vol wist te houden. Passagier Eggink had vorige week tijdens een WK wedstrijd een beenblessure opgelopen waar hij nog veel last van had. Maar de crosser uit Lochem liet stuurman van Werven niet in de kou staan. In de tussenstand staat het koppel op een vijfde plaats.
Hopelijk is Eggink volgende week topfit want dan word de Grand Prix van Nederland gehouden voor de zijspannen wat zich zal afspelen in Varsseveld.
Op http://www.crossandracepictures.nl/ kunt u alle foto’s bekijken van Lichtenvoorde die gemaakt zijn door Bert Hoogland.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie