Waterschapsverkiezingen: De VVD houdt Koers

Waterschapsverkiezingen 18 maart 2015
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10217
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Waterschapsverkiezingen: De VVD houdt Koers

Bericht door Redactie »

De VVD houdt Koers

Woensdagmorgen 14 januari, gaf de Minister van Infrastructuur en Milieu, Mevr. Melanie Schultz van Haegen in Wapenveld het officiële startschot van het omvangrijke “Ruimte voor de Rivier project”, de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Dat is één van de vele projecten van Rijkswaterstaat, die als doel hebben dat, bij extreem hoog water, de waterstanden van de grote rivieren in Nederland dusdanig omlaag gebracht kunnen worden dat het overstromingsrisico vrijwel geheel afneemt. De Hoogwatergeul Veessen Wapenveld, die gerealiseerd wordt door Waterschap Vallei en Veluwe, zal bij extreem hoog water de waterstand van de IJssel met 71 cm. kunnen verlagen.

Afbeelding
De drie VVD lijstrekkers van de Gelderse Waterschappen, Victor Doorn van Waterschap Vallei en Veluwe, Henri Mulder van Waterschap Rivierenland en Berend Jan Bussink van Waterschap Rijn en IJssel waren daarbij ook aanwezig.

De heren Doorn, Mulder en Bussink hebben nog eens onderstreept bij minister Schultz van Haegen, dat zij die heel belangrijke infrastructurele maatregelen van harte ondersteunen en ook na de Waterschapsverkiezingen op 18 maart a.s. zullen blijven steunen. Zij zijn alle drie enthousiast over het feit dat de Waterschappen in opdracht van en in samenwerking met het Rijk deze projecten kunnen uitvoeren. De veiligheid van de burgers, staat uiteraard in alle drie de VVD verkiezingsprogramma’s voor de Gelderse Waterschappen op nummer één. Dat alles onder het motto “de VVD houdt koers”. Iedereen onderstreepte nog eens dat de burgers in Nederland het weliswaar heel gewoon vinden dat er in deze lage delta nooit meer overstromingen plaats vinden, maar dat Rijk en Waterschappen daar heel veel werk voor moeten en ook in de toekomst zullen verzetten. Op de foto is te zien dat de waterstanden langs de IJssel al knap hoog zijn en dat er volop bemalen moet worden door de Waterschappen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie