Verder Nieuws Klankbordgroep Wezep

jan bredewout
Berichten: 863
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

Verder Nieuws Klankbordgroep Wezep

Bericht door jan bredewout »

Inloophuis.
Ongeveer 1 jaar is Evert van Ommen namens de Klankbordgroep bezig om een andere invulling te geven aan Slash.
Met behulp van het "leger des heils", die in Kampen zo'n huis gerealiseerd heeft, is er een plan gemaakt om het gebouw eerst voor een jaar te laten draaien als Inloophuis.
Aan de te vormen activiteiten moeten we denken aan: Inloop voor alle Wezepers, Koffiedrinken voor ouderen, eenzamen, vitale en Jongeren activiteiten, maar ook zelfgemaakte spullen verkoop, pedicure en kapster zijn welkom. Ook kunnen diverse loketten voor hulpvragen bemand worden.
Inmiddels zijn ook andere groepen aangeschoven, Digitaal Platform Samenleving, Diaconaal platform Kerken, Stichting Welzijn Ouderen maar ook particulieren en vrijwilligers die een Inloophuis als goede invulling voor hun vrije tijd zouden zien.
Ook zijn we nu bezig om een Inloophuis op een andere locatie te verwezenlijken. Zo zijn het Dorpshuis of de Bibliotheek in beeld als de bieb mogelijk naar het Dorpshuis zal verhuizen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat er dus een plan bij de gemeente ligt voor Slash en de gesprekken voor een andere locatie gaande zijn.

Morgen een update over het Zeer Oude Kerkhof Oude Wapenveldse weg.
Plaats reactie