Poging tot overval Lidl Wezep

Plaats reactie
Gebruikersavatar
RobertvanBekkum
Berichten: 23
Lid geworden op: za jul 04, 2009 9:21
Locatie: Oldebroek

Poging tot overval Lidl Wezep

Bericht door RobertvanBekkum »

WEZEP - Een man heeft maandag in de avonduren geprobeerd de Lidl in Wezep te overvallen. De aangifte kwam dinsdag pas binnen bij de politie.
 
Lees verder http://www.distrifood.nl/web/Nieuws/Bin ... -Wezep.htm
Robert van Bekkum / rvbekkum@gmail.com / Oldebroek
Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Re: Poging tot overval Lidl Wezep

Bericht door Redactie Noord »

WEZEP - Het overvallenteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft op woensdagavond 18 juli een 15-jarige jongen uit Wezep aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee dagen eerder een overval te hebben gepleegd op de Lidl in zijn woonplaats.

Naar aanleiding van deze overval, die op maandag 16 juli rond 19.45 uur plaats vond en waarbij de dader geen buit maakte, startte het regionale overvallenteam een onderzoek.
De overvaller bedreigde die avond een caissière van een Lidl filiaal aan het Meidoornplein met een vuurwapen en eiste geld.

Tip tijdens buurtonderzoek
Op woensdag 18 juli 2012 werd aan het begin van de avond samen met wijkagenten een flyer/buurtonderzoek rond de Lidl gehouden. Na korte tijd leverde deze actie een dusdanig concrete tip op dat een verdachte in beeld kwam.

Aanhouding
Deze verdachte, een 15 jarige jongen uit Wezep, werd kort daarna aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat het gebruikte vuurwapen vermoedelijk elders lag.

Vuurwapen
Nog voor middernacht werd in een woning in Harderwijk door het overvallenteam en collega’s van het politieteam Harderwijk binnengetreden. Hier werd het vermoedelijk gebruikte vuurwapen aangetroffen. De bewoner, een 19 jarige inwoner van Harderwijk werd aangehouden.

De 19-jarige is inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld, de 15-jarige is ingesloten en de caissière en de bedrijfsleider zijn op de hoogte gesteld.



Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Poging tot overval Lidl Wezep

Bericht door FerryHeibrink »

Goed werk!

Een verdachte is alleen nog geen dader.Hoop dat ze het onderzoek snel rond krijgen. Een overval is voor een winkelmedewerker een hele shockerende ervaring.
Zo piepjong en dan al met overvallen bezig zijn :shock:

Ben heel benieuwd wat de 'tips' van de buurtbewoners waren.
Plaats reactie